mimmiskok.blogg.se

2014-01-14
13:40:53

Pariserbullar

Idag har jag gjort pariserbullar, eller solskensbullar. Finns många namn på dessa godingar. Men för mig har dom alltid hetat pariserbullar :)
 
Här kommer receptet!
 
50g jäst
150g smör
1ägg
1dl ljus sirap
5dl mjölk
15-16dl vetemjöl
20portioner marsankräm (pulver)
 
Smula ner jästen i en bunke. Smält margarin i en kastrull, tillsätt mjölken. Lös upp jästen med vätskan( vätskan måste vara fingervarm, 37grader). Tillsätt sedan ägget, sirapen och nästan allt mjöl. När degen blivit smidig ska den jäsa under bakduk i 45min.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda. Ta ut små bollar, lika stora som tennisbollar. Kavla ut dom till plattor och lägg i ca 2-3msk marsankräm. Nyp ihop som en kappsäck. Låt jäsa igen i 45min. Grädda i ca 20min i 225grader.
Smält smör och pensla på, doppa sedan i strösocker.
 
Att tänka på:
Jag köpte kokbar marsankräm på Konsum. När du kokar marsanen att inte ha i så mycket mjölk som det står på paketet. Är den för rinnig suger brödet upp det mesta av det.
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: