mimmiskok.blogg.se

2014-01-18
17:21:53

Lördagsgutt!

 
Imorse fick jag ett ryck och gjorde frallor till frukost. Busenkla! Själva degen tar knappt 5min att blanda ihop, sen ska dom direkt in i ugnen och efter 15min har du nybakta frallor till frukost. Väldans smidigt.
 
Snabbfrallor:
 
 
5dl mjöl
1/4tsk salt
2msk ljus sirap
2 1/2dl vatten
1msk bakpulver
 
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt sedan sirapen och vattnet. Ta ut bollar med hjälp av en sked, toppa med ost och in i ugnen!
 
Ikväll kommer min kära mor och far, då bjuds det på tacos och till efterrätt blir det banoffee pie!
 
Banoffee pie:
 
 
 
Pajskal: 16st digestivekex
100g smör
 
Smula ner digestivkexen i en bunke, går även använda hushållsassistenten.
Smält smöret på låg värme. Blanda ner smöret i kexen. Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och sidorna på en springform, smörj formen. Tryck ut kexblandningen till en botten, tryck ut den en bit upp på väggarna. Ställ i kylen medans du gör fyllningen.
 
Toffefyllning: 100g smör
1,5dl farinsocker
1 burk kondenserad mjölk
 
Smält smöret, ha sedan i farinsockret och rör tills det smält. Tillsätt sen den kondenserade mjölken och låt koka i 1-2min. Var noga med att röra hela tiden så att det inte bränns i botten. Använd gärna en tjockbottnad kastrull. Häll smeten i pajskalet.
 
Montering: 2bananer
3dl vispgrädde
choklad till garnering
 
Skiva bananen och lägg på. Vipa grädden och ha på ( jag spritsade på min, mest för att få öva på att spritsa ;) )
Ha sedan på choklad som garnering. Jag använde mig av Marabou Daim.
 
Imorgon fyller morfar år. Så jag gjorde browniecupcakes med nutellafrosting som jag ska bjuda på.
Ni ser även dessa som bakgrund på bloggen.
 
Browniecupcakes med nutellafrosting:
 
 
 80g mörk choklad
80g ljus choklad
160g smör
340g socker
140g mjöl
4ägg
En nypa vaniljpulver/ Eller 1tsk vaniljsocker
 
Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Låt svalna något, tillsätt sen socker, ägg och vanilj. Och sist mjölet. Fyll formar och grädda i mitten av ugnen i 170g i 12-15min.
 
Nutellafrosting:
125g Philadelphiaost
175g smör
4dl florsocker
Nutella
 
Blanda rumstempurerat smör och florsocker med elvisp. Tillsätt sedan philadelphiaosten och sist nutellan. Nutellan får man ta efter smak och tycke, jag tog ganska mycket, ca 2dl.
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: