mimmiskok.blogg.se

2014-02-14
18:25:00

Alla hjärtans dag.

Idag är alla hjärtans dag och jag tänkte baka något gott att bjuda karln och svärmor med familj på ikväll. Hade tänkt göra en sorts bakelse. Meeen idag var en sån dag då det mesta gick fel i köket. Men till slut fick jag ihop nånting iallafall. Kladdkaka toppad med after aight fluff och hallon. Blir nog gott det med! Som tur är blev middagen väldigt lyckad iallafall, fläskytterfilé med mango chutneydressing, potatisgratäng och sallad. Fick tyvärr ingen bild på det.
 
 
I ugnen står också nyttiga snacks på torkning. Återstår att se hur dom blir!
 
S
 
Det här med "fluff" är för många väldigt nytt. Det är alltså grädde som är smaksatt med godis. 
Detta funkar att göra med allt godis som inte innehåller kex.
 
Använder du gelegodis så tar du 50-80g godis till 3dl grädde.
Använder du choklad tar du 180g godis till 3dl grädde.
 
Så hur gör man? Jo..
Smält godiset med grädden, det får iiiiinte koka. Ställ det i kylen och låt stå 6h.
( Kan inte svara på varför det ska stå så länge. Oftast går det med kortare tid. )
Vispa sen upp som vanlig grädde. Skulle den bli lustig i konsistensen tillsätter du bara lite vanlig, ovispad grädde.
 
Nyttiga snacks
 
Dessa är även väldigt bra för er som har bebisar över 10månader.
 
2dl jordgubbar
2dl hallon
2dl blåbär
4dl havregryn
1dl solroskärnor
3msk vatten
( Kan även tillsätta 2-4msk honung, men INTE om du gör dom till bebis! )
 
1. Låt bären tina och lägg dem i en skål.
2. Mät upp havregrynen och häll i.
3. Mixa sönder solroskärnorna och lägg i skålen tillsammans med vaniljpulver.
4. Blanda noga och bred ut på ett bakplåtspapper, det ska bli ca 1cm tjockt.ställ i ugnen på 175g i 25min.
5. Tag ur plåten och skär i bitar, vänd bitarna, sänk temperaturen till 75g och låt torka med luckan lite på glänt tills dess att de är helt torra, ca 8-10timmar.
 
Sådär, nu ska jag stänga ner datorn innan den exploderar. Tror det är dax för fläktrengöring. Ha en fin kväll!
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: